Kuvat eivät ihan onnistuneet tällä(kään) kertaa, mutta maku oli ihan kiva ja vieraat tykkäsivät kakusta. Sehän on tärkeintä, eiköst?
Nyt tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa täysin maidottoman "juustokakun" tekoa. Kakku kätkee sisällensä mustikkasydämen ja ulkokuorta koristaa tuoreet mansikat. Ohje on yhdistelmä kolmea eri ohjetta, jonka vuoksi aivan tarkkojan raaka-ainemääriä ei ole saatavia. Tein kakkua niin sanotusti "mutu tuntumalla". Kakun tekoon tarvitaan kaksi irtopohjavuokaa, isompi on on halkaisijaltaan noin 22 cm ja pienempi noin 15 cm. HUOM: Osa tuotteista saattavat sisältäää jäämiä maidosta! Joten sitten itse ohjeeseen:
Pohja
60 g Digestive-keksejä
170 g Sunnuntai-margariinia
Täyte
5 dl Alpro Soya vispiä
n. 200 g Alpro soya rahkaa
1 prk Oatly Påmackan -tuorejuustoa
9 Liivatelehteä
200 g Mustikoita
Sokeria maun mukaan
0,5 dl Vettä
0,5 l Mansikoita
Tomusokeria maun mukaan
Vaniljajauhetta
1. Laita isomman irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Sulata margariini ja murskaa keksit. Yhdistä margariini ja keksit. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle. Aseta pienemmän vuuan reunat keskelle isompaa vuokaa pohjan päälle. Pienemmästä vuoasta ei siis tarvitse käyttää pohjaa ollenkaan.
2. Laita liivatelehdet kahteen astiaan veteen niin, että toisessa astiassa on 5 liivatelehteä ja toisessa 4 liivatelehteä.
3. Laita kattilaan mustikat (itsellä jäiset), oman maun mukaan sokeria (taisin laittaa alle 0,5 dl) ja vesi. Lämmitä mustikoita niin, että ne sulavat ja sokeri on sulanut. Survo mustikat kattilassa. Vaihtoehtoisesti voit soseuttaa mustikat lämmittämisen jälkeen blenderissä. Anna mustikkasursoksen/soseen jäähtyä.
4. Vaahdota Alpro soija vispi, lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto. Jaa vaahto kahteen osaan niin, että toisessa astiassa on noin 1/3 vaahdosta ja toisessa 2/3 vaahdosta.
5. Kaada mustikkasurvos/sose 1/3 vaahdon sekaan ja sekoita, mutta jätä kattilaan hieman survosta, johon voit sulattaa liivatteet. Mutta jos unohdat jättää osan survoksesta kattilaan (kuten minä), voit sulattaa liivatelehdet veteen. Sulata siis nyt liivatelehdet (5 kpl) veteen ja anna jäähtyä ennen sekoittamista mustikkavaahtoon. Makeuta tomusokerilla ja vaniljalla nopeasti ennen kuin seos alkaa jähmettyä. Kaada mustikkaliivatevaahto pienempään vuokaan, joka on isomman vuoan sisällä. Kannattaa pitää pienen vuoan reunoista kiinni, jotta seos ei valu reunojen väärälle puolelle. Laita vuoka jääkaappiin noin 3 tunniksi hyytymään. Itse laitoin kirjan päälle painoksi, jotta mustikkavaahto ei pääse valumaan reunojen väärälle puolelle.
6. Poista pienempi vuoka varovasti. Vuoka ei mahdu aukeamaan kunnolla, mutta itse "autoin" puuveitsen kanssa reunoja irtoamaan ja nostin reunat pois. Leikkaa mansikat puoliksi ja asettele ne isomman irtopohjavuoan reunoille leikkauspinta reunaa vasten.
7. Mausta lopput vaahdosta vaniljalla ja tomusokerilla. Sulata 4 liivatelehteä veteen ja sekoita vaahtoon. Kaada vaahto isompaan vuokaan. Varmista, että vaahto menee pohjalle asti. Itse pursotin vaahtoa pohjalle ja loput kaadoin päälle. Anna taas hyytyä jääkaapissa.
PS. Kummipojalle junasukat!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti